Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ασυνάρτητα λόγια μιας ακόμα νύχτας.

  Στην αγάπη δοκιμάζεσαι κάθε στιγμή. Κάνεις λάθη στην προσπάθεια σου να την εκδηλώσεις με κάθε τρόπο. Πέφτεις, σηκώνεσαι, παραμένεις δυνατός για να δίνεις ο ίδιος δύναμη. Στην αγάπη κάνεις στην άκρη τον εγωισμό σου. Συμβαδίζεις τα θέλω του άλλου με τα δικά σου. Και ναι, στην αγάπη καμιά φορά πληγώνεις, όμως κάνεις τα πάντα για να μετατρέψεις τον πόνο που δημιούργησες σε στιγμές ευτυχίας.

  Είναι δύσκολο να δεχτείς πως άνθρωποι που κάποτε σε αγκάλιασαν από χαρά είτε από ανάγκη, σου έπιασαν το χέρι για να σου δείξουν την παρουσία τους, σε συμβούλευσαν μ’ ένα μονάχα βλέμμα και σε ζέσταναν μ’ ένα χαμόγελο, φαίνεται πως τώρα σε ξέχασαν. Μα τελικά, κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή σου για να σε μάθουν ν’ αγαπάς κι ύστερα φεύγουν.
 

Αρνούμαι να δεχθώ πως ο μόνος τρόπος για να μην απογοητεύεσαι απ ΄ τους ανθρώπους, είναι να πάψεις να έχεις προσδοκίες από αυτούς. Όμως σίγουρα κάποια στιγμή κουράζεσαι να περιμένεις, να ελπίζεις στο ενδιαφέρον  και την προσοχή, όταν το μόνο που λαμβάνεις είναι η αδιαφορία. Υποσχέσεις και λόγια που χάθηκαν στην πρώτη ευκαιρία, τελικά καλύτερα να μην είχαν ειπωθεί ποτέ.

  Θα συνεχίσω να προσδοκώ και να απογοητεύομαι. Θα συνεχίζω να βιώνω κάθε συναίσθημα στην πιο έντονη μορφή του. Γιατί καλύτερα να πληγωθείς από την αγάπη παρά να μην την νιώσεις ποτέ.




6 σχόλια:

  1. Μη κουραστείς να περιμένεις!! Μη κουραστείς!!
    Υπέροχη ανάρτηση! Να χαμογελάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ:)
      Κι εσύ να ψάχνεις πάντα για τη θετική πλευρά των πραγμάτων!

      Διαγραφή
  2. "Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου για να σε μάθουν να αγαπάς κι ύστερα φεύγουν"..Δεν το 'χα σκεφτεί έτσι ποτέ.Έφτασα να πιστεύω ότι όλοι είμαστε περαστικοί από τις ζωές των άλλων,δίνουμε,παίρνουμε και τις περισσότερες φορές κάποτε φεύγουμε.Και νόμιζα ότι αυτό το πάρε-δώσε είναι το κέρδος.Όμως το να παίρνουμε μαθήματα αγάπης κάνει το παιχνίδι πολύ πιο όμορφο!Καλή σου μέρα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως κάθε λάθος λένε πως κάτι έχει να σου μάθει, ίσως έτσι κι ο κάθε άνθρωπος που περνάει απ΄τη ζωή σου έχει να σου προσφέρει κι από ένα μάθημα.
      Να περνάς καλά:)

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο συναίσθημα η αγάπη ακόμα κι αν δεν παίρνουμε πάντα αυτά που περιμένουμε. Κάθε φορά όμως μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω και εκεί καρδίζουμε πραγματικά. Καλημέρα και όπως είπε η Ιωάννα Π. μην κουραστείς να περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως αυτός που αγάπησε δεν μπορεί παρά να είναι ευγνώμων για το συναίσθημα αυτό που βίωσε, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που στη ζωή τους δεν αγάπησαν και δεν αγαπήθηκαν. Και τι νόημα μπορεί να έχει μια ζωή σαν κι αυτή;

      Διαγραφή

smiles :)