Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

αρκεί μονάχα να προχωρήσεις~


 Κι αναρωτιέμαι πόσες φορές χρειάζεται να πληγωθεί κάποιος. Να νιώσει άδειος. Μισός. Πόσες φορές χρειάζεται να νιώσει την απογοήτευση, τον πόνο. Πόσες φορές χρειάζεται να νιώσει το βάρος εκείνο, στο στήθος του, για να καταλάβει πως έφτασε η ώρα να φύγει. Για να καταλάβει πως κάτι τέλειωσε. Γιατί όλα κάποτε τελειώνουν. Και συνήθως τα ωραία ακόμα πιο γρήγορα. Αφήνοντας πίσω μια αίσθηση στενοχώριας, που ίσως να μπερδεύτηκε με το γλυκό συναίσθημα και να έγινε ανάμνηση. Και λοιπόν, πόσες φορές χρειάζεται να κάνεις το ίδιο λάθος; Ξανά και ξανά. Και κάθε φορά να ορκίζεσαι πως είναι η τελευταία, μα να ξέρεις μέσα σου πως θα το έκανες πάλι, κάθε φορά που θα έμοιαζε ιδανική για να φέρει την ευτυχία. Όμως νομίζω πως τα μάτια σου, η μάλλον η καρδιά σου, βλέπει ευκαιρίες εκεί που υπάρχουν μονάχα στιγμές. Που θα σβήσουν μόλις ανοίξεις πάλι τα βλέφαρα σου. Και θα βρεθείς ξανά να αναρωτιέσαι τι έγινε λάθος. Τι έκανες λάθος. Ξέρεις όμως, καμιά φορά πρέπει να σκεφτείς πως το λάθος δεν ήταν μόνο στο τέλος. Μα το λάθος ήταν η ίδια αρχή. Να το καταλάβεις, να το αποδεχθείς και να πας παρακάτω. Δίχως βήματα που σε οδηγούν πάλι πίσω. Και μπορώ να σου εγγυηθώ πως η ευτυχία σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Αρκεί μονάχα να προχωρήσεις...







Σ' ευχαριστώ που προχώρησες,
με βοήθησες να καταλάβω
πως κι εγώ πρέπει να κάνω το ίδιο

6 σχόλια:

  1. θα πεταγες κατω ενα τριανταφυλλο επειδη εχει αγκαθια;θα πατουσες πανω του απλα γιατι σε πληγωσε;πως μπορεις να αφησεις αυτες τις στιγμες να χαθουν;πως μπορεις να μην παλεψεις;εστω αυτη την στιγμη,αυτην την αναμνηση να την κανεις παρον και μελλον;παλεψε για αυτα που νιωθεις..αυτο το χρονικο διαστημα που αποκαλεις παρελθον και αναμνησεις ηταν καποτε η ζωη σου δεν την αφηνεις τοσο απλα επειδη σε πληγωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πόσες φορές να παλέψεις για το ίδιο πράγμα και για τον ίδιο άνθρωπο, που πάντα η προσπάθεια αυτή καταλήγει σε μια απογοήτευση? αν η κατάσταση αυτη δεν σε πλήγωσε μια αλλά δύο,τρεις και περισσότερες φορες? δεν πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβεις πως ίσως δεν ειναι γραφτό?

      Διαγραφή
  2. "η καρδιά σου βλέπει ευκαιρίες εκεί που υπάρχουν μονάχα στιγμές"-υπέροχο.Κρύβουν,ή μάλλον αποκαλύπτουν,μεγάλες αλήθειες τα λόγια σου.Να είσαι καλά:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να παλεψεις για το ιδιο πραγμα μεχρι να πετυχεις αυτο που θελεις..μεχρι αυτος ο ανθρωπος να γυρισει και να γινουν ξανα ολα οπως πριν..εχω πληγωθει και εγω ασχημα και ξερω..αυτος ο ανθρωπος εχει σταθει σε καποια σχεση για μεγαλο χρονικο διαστημα μετα απο σενα;;αν οχι αναρωτηθηκες ποτε γιατι;γιατι με εσενα να κρατησε αλλα δεν μπορεσε ξανα μετα απο σενα;μηπως εσυ ησουν το γραφτω και απλα δεν προσπαθησατε πολυ και οι δυο μαζι για να το κρατησετε..μην σταματησεις να προσπαθεις ποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια οποιος θελει να με βοηθησει ειμαι πρωτη λυκειου και εχω μια εργασεια στα κειμενα και η εργασεια μου βασιζεται σε αυτο το βιβλιο η εργασεια μου ειναι να βρω τα ιδανικα δηλαδη να βρω το νοημα του βιβλιου να βρω τι θελει να μας πει ο πειητης τι θελουμε να καταλαβουμε σας παρακαλω αν καποιος μπορει να με βοηθησει να το κανει σας παρακαλω πνιγομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

smiles :)